Egyéni elképzelésed van?   | info@enyasvanyekszer.hu

 

Egyedi, limitált darabszámban készített ásvány karkötők, ásvány és gyöngy kiegészítők közvetlenül a készítőtől.

Egyéni elképzelésed van?   | info@enyasvanyekszer.hu

 

Egyedi, limitált darabszámban készített ásvány karkötők, ásvány és gyöngy kiegészítők közvetlenül a készítőtől.

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
1. Bevezetés

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza az enyasvanyekszer.hu weboldalon (a továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybe vevő (továbbiakban: Felhasználó) általi használatának feltételeit. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

 

2. A Szolgáltató

Név: Eny Solution Bt.

Székhely: 7030 Paks, Újtemplom utca 31. 4. em. 10.

Bejegyző Bíróság/Kormányhivatal neve: Szekszárdi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 29211577-1-17

Cégjegyzékszám: 17-06-007513

Számlavezető pénzintézet: Sberbank

Számlaszám: 14100653-36315549-01000003

E-mail cím: info@enyasvanyekszer.hu

Telefonszám: +36 20/264 3452

3. A honlapon folytatott tevékenység

A webáruházban egyedi ásvány és gyöngy ékszerek, kiegészítők megvásárlására van lehetőség, egyenesen a készítőtől. Minden egyes terméket a webáruház Tulajdonosa készít saját kezűleg, rendelésre, egyedi méretre, kiváló minőségű alapanyagokból. Lehetőség van egyéni elképzelés alapján is ékszert, kiegészítőt rendelni. Az egyedi igényeket az info@enyasvanyekszer.hu e-mail címre lehet megírni.

A feltüntetett árak bruttó árak, kizárólag a termék adatlapján látható késztermékre vonatkozik.

Az egyedi rendelések ára függ a választott ásványoktól, kiegészítőktől, minden esetben külön megállapítást igényel. Ilyen esetekben folyamatos az egyeztetés a Megrendelővel, hogy a számára minden szempontból megfelelő termék készüljön.

 

A szállítási költség külön kerül megállapításra, amelyekről az információk menüpont alatt tájékozódhat a Vásárló.

 

Lehetőség van a terméket személyesen is átvenni a 7030 Paks, Újtemplom utca 31 szám alatt előre egyeztetett időpontban.

Csomagolási díj nem kerül felszámításra. A szállítási díjak a mindenkori postai díjak alapján kerülnek meghatározásra.

4. Felhasználási feltételek

Felelősség

A Felhasználó a honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

A Szolgáltató kizár minden felelősséget a honlap használói által tanúsított magatartásért, a Felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért.

A Felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy a honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse.

Szerzői jogok

A honlap teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, stb...) szerzői jogvédelem alá esik, így kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos! 

A termékképek saját készítésű képek, letöltésük, máshol való felhasználásuk Eny Solution Bt hozzájárulása nélkül nem megengedett.

5. A honlapon történő vásárlás

Megrendelés folyamata

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban kapható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A kategória nevére kattintva a benne szereplő termékek listája látható. Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra, akkor a termékek felett és alatt lévő számok segítségével lehet lapozni. A termék listáról a részletes termék oldal a termék nevére klikkelve érhető el, itt tájékozódhat a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról.

A honlapon lehetőség van kulcsszó alapján terméket keresni. A keresési feltételeknek megfelelő termék találatok a kategóriákhoz hasonlóan listaszerűen jelennek meg.

A választott termék a kosár gomb segítségével helyezhető a kosárba. A Felhasználó a kosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti. Itt módosíthatja, illetve törölheti az adott tételt. A Kosár ürítése gomb segítségével lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is. A Felhasználó a Megrendelés gombra klikkelve folytathatja a vásárlási folyamatot. Második lépésként lehetőség van belépésre, regisztrációra, valamint regisztráció nélküli vásárlásra.

A regisztráció, és a regisztráció nélküli vásárlás esetén az alábbi adatokat kell a Felhasználónak megadnia: e-mail cím, név, telefonszám, számlázási cím, valamint ha ettől eltérő a szállítási cím. Regisztrációhoz az előbbi adatokon felül egy jelszó megadása is szükséges. A sikeres regisztrációról a Felhasználó e-mailben, és a honlapon tájékozódhat. A Felhasználó a regisztrációjának törlését e-mailben kérheti a Szolgáltatótól, ez esetben új vásárláshoz újra kell regisztrálnia. A hozzáférési adatok titokban tartásáért a Felhasználó felelős. A Felhasználó felelős az adatai frissítéséért, valamint köteles a Szolgáltatónak bejelenteni, ha tudomására jutott, hogy az adataival harmadik fél visszaélt. Elfelejtett jelszó esetén a honlapon új jelszó kérhető a regisztrált e-mail címre. Amennyiben a Felhasználó korábban regisztrált a honlapon, a megrendelési folyamat az e-mail címének és jelszavának megadásával folytatható.

A megrendelés következő lépéseként a Felhasználónak ki kell választania a számára megfelelő fizetési és szállítási módot. A Felhasználó egy összefoglaló oldal segítségével ellenőrizheti minden korábban megadott adatát, és a megrendelni kívánt termékeket, azok mennyiségét. Adatbeviteli hibák esetén a ceruza ikon segítségével javíthat a megadott adatokon. Ha mindent megfelelőnek talál, akkor a Megrendelés elküldése gomb segítségével véglegesítheti rendelését. Erről a honlapon, illetve e-mailben kap megerősítést.

Lehetőség van regisztráció nélküli vásárlásra is, bár célszerű regisztrálni, így a Vásárló igénybe veheti a regisztrált felhasználók számára meghirdetett időszakos kedvezményeket. Amennyiben a megrendelés rögzítése után (pl.: a visszaigazoló e-mailben) észlel hibás adatot azt haladéktalanul, de legfeljebb 24 órán belül köteles jelezni azt a Szolgáltató felé.

A webáruházban pontrendszer működik. Minden termék adatlapjánál fel van tüntetve, hogy adott termék megvásárlásával hány pont íródik jóvá a pontgyűjtő számlán. A pontok a rendelés lezárása után kerülnek jóváírásra és a következő vásárlás során már beváltható. A pontok 120 napig érvényesek. A pontgyűjtő számlát csak regisztrált felhasználók vehetik igénybe.

Megrendelési szándéktól függetlenül a Felhasználó a belépést a Vásárló Belépés ablak, vagy a Belépés menüpont segítségével végezheti el. Belépés után megjelenik egy Adatok módosítása menüpont, ahol a regisztráció során megadott adatait tudja módosítani, valamint a leadott megrendelésének adatait és állapotát követheti nyomon.

 

Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

A Szolgáltató a Felhasználót 24 órán belül tájékoztatja a visszaigazolásról. Ha a Felhasználó nem kapja ezt meg 24 órán belül, úgy a Felhasználó mentesül ajánlati kötöttsége alól, a megrendelt termékeket nem köteles átvenni.

A visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, a rendelési adatokat, a megrendelt termék(ek) nevét, árát, a választott fizetési és szállítási módokat, a rendelés azonosító számát, valamint ezen felül a Felhasználó rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit.

 

A szerződés létrejötte

A szerződés megkötésére magyar nyelven van lehetőség. A megrendelés leadása elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

A szerződés az automatikus visszaigazolás megérkezésével létrejön. A Szolgáltató az automata visszaigazoló e-mailen felül küld a Felhasználó részére egy második, megerősítő e-mailt is, amiben jelzi, hogy a megrendelés feldolgozását megkezdte.

A szerződés iktatása

A honlapon keresztül kötött szerződést (rendelést) a későbbiekben a Szolgáltató vissza tudja keresni a webáruház korábbi rendelései között, hozzáférhető, viszont nem kerül iktatásra.

 

Számlaadás

A Szolgáltató elektronikus számlát állít ki online számlázó rendszerben (Billingo). A számla alanyi adómentes, ÁFA visszaigénylésre nem alkalmas.

Az elektronikus számla a Billingo online rendszeren keresztül kerül kiküldésre a Vásárló által megadott e-mail címre. Az e-mailben található linkről letölthető a számla.

 

 

Fizetés és szállítás

Előre utalás

Banki átutalási megbízás, vagy pénztári befizetés.

 

Az utalás adatokat minden esetben megtalálja a Vásárló a visszaigazoló e-mailben.

Utalás adatok:

Név: Eny Solution Bt.

Számlaszám: 10404326-50526953-65871004

Közlemény/megjegyzés rovat: rendelésszám

A rendelés számát mindenképp fel kell tünteni utaláskor a minél könnyebb és gyorsabb beazonosíthatóság érdekében.

 

Bankkártyás fizetés (BARION)

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el.
A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

 

 

Átvételi lehetőségek, Szállítás

 

A termék átvételekor ellenőrizni kell a csomag állapotát. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés bizonyíthatóan az áru átvételét megelőzően keletkezett és nem a szállításból adódó a sérülés, úgy a termék visszavételét, illetve cseréjét a Szolgáltató díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülést a Szolgáltatónak jelezni kell és egyeztetni a visszaküldést és cserét.

Amennyiben az utánvétes csomag nem kerül átvételre, a csomag visszaérkezik a feladóhoz. Amennyiben a vásárló megtagadja az átvételt és a csomag visszaérkezik feladóhoz, úgy a szállítási és visszaszállítási költségek a vásárlót terhelik!

Rendelés újraküldése vásárló kérésére kizárólag előre fizetés után történhet!

 

Szállítási határidő:

A honlapon található, különböző méretekben rendelhető termékek nem minden esetben állnak rendelkezésre a kért méretben. A vállalt készítési és postázási határidő 1-3 munkanap. Kiemelt időszakokban, a rendelések mennyiségének függvényében akár 5-6 munkanap is lehet, amelyet minden esetben jelez a Szolgáltató jól láthatóan a honlapon és külön a Vásárlót is értesíti e-mailben.

 

Fizetés teljesítése:

Előre utalás esetén a rendelés visszaigazolásától számított 2 napon belül el kell indítani az utalást. Ezen idő túllépése esetén a rendelést töröljük. 

6. Elállási jog

6.1. Elállási jog gyakorlásának menete

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban Fogyasztó).

A terméknek, több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Ebből a célból a Fogyasztó felhasználhatja a megrendelést visszaigazoló e-mailhez mellékelt elállási nyilatkozat - mintát is. A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 5. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

Mindkét esetben a Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató 1. pontban feltüntetett címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék a Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli. A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

 

6.2. A Fogyasztót mely esetekben nem illeti meg az elállási jog

Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a Fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti.

7. Jogérvényesítési lehetőségek

Panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Név: Tesényi Enikő

Levelezési cím: 7030 Paks, Újtemplom utca 31. 4. em. 10.

Telefonszám: +36 20/264-3452

E-mail cím: tesenyieniko@gmail.com

 

A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan vagy ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt - vesz fel.

A Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a Felhasználónak átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni.

A Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Szolgáltató egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.

A Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.

 Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Felhasználó számára:

 • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,
 • Békéltető testület eljárásának kezdeményezése (a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testület: Tolna Megyei Békéltető Testület, 7100 Szekszárd, Arany J. utca 23-25. Tel.: 06-74/411-661, Fax: 06-74/411-456),
 • Bírósági eljárás kezdeményezése
 • Online vitarendezési platformon keresztül: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show
8. Egyéb

ÁSZF, árak módosítása

A Szolgáltató jelen ÁSZFet, a honlapon forgalmazott termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja, a módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

 

Technikai korlátok

A honlapon történő vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.

 

Adatvédelmi szabályzat

A Felhasználó adatait kizárólag a rendelés teljesítése, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása és hírlevél küldés céljából tárolja a Szolgáltató, harmadik fél részére nem szolgáltatja ki.

A www.enyasvanyekszer.hu oldalon található minden információt Eny Solution Bt. birtokol. Az oldal tartalmát és kialakítását törvények védik.

Hatályba lépés

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének/utolsó módosításának ideje: 2022.09.26.

 

Adatkezelési tájékoztató
Általános nyilatkozat

Jelen adatvédelmi nyilatkozat (továbbiakban: nyilatkozat) tartalmazza a webáruházban megvásárolható termékek megrendelésével összefüggő teljesítésekre, szolgáltatások nyújtására és hírlevél küldésére vonatkozó személyes adatok védelmét szolgáló adatkezelési tájékoztatót. A szolgáltatás használatával a Felhasználók elfogadják jelen nyilatkozat feltételeit.

Adatkezelési elvek

Adatkezelést kizárólag a webáruház üzemeltetője, egyben tulajdonosa végez, harmadik fél részére személyes adatokat nem szolgáltat ki. Alapvető fontosságú a látogatók adatainak bizalmas kezelése és az adatok védelme, melyek betartását az üzemeltető kötelező érvényűnek tart magára vonatkozóan. A Felhasználónak lehetősége van adatai módosítását kérni, ezt az üzemeltető 1 napon belül elvégzi.

Megrendelések teljesítése

A rendelések teljesítése kiszállítással fejeződik be. A kiszállítás megfelelő végrehajtása érdekében a rendelést leadó Felhasználó adatai átkerülnek a kiszállítást végző céghez. Jelenleg a webáruház 2 céggel áll kapcsolatban: Magyar Posta Zrt. és FoxPost Zrt. Hozzájuk a következő adatok kerülnek továbbításra: név, e-mail cím, telefonszám, szállítási cím. Rendelések leadásakor a Felhasználó ezen információkat tudomásul veszi és elfogadja a sikeres teljesítés érdekében. Erre vonatkozó személyes adatok kezelésére és védelmére a fent nevezett cég adatvédelmi tájékoztatója az irányadó. Amennyiben a Felhasználó nem fogadja el és nem kívánja adatait megadni, úgy a Webáruház nem tudja teljesíteni rendelését.

Regisztráció, hírlevél

A webáruházban lehetőség van regisztráció nélküli vásárlásra, de a teljesítéshez szükséges adatokat (név, email cím, szállítási és számlázási cím, telefonszám) ekkor is meg kell adni. Regisztráció nélküli vásárlók nem vehetik igénybe a megrendelés követési lehetőséget és azon akciókat, melyek csak regisztrált vásárlóknak járnak. Lehetőség van Facebook és Google profillal való bejelentkezésre is. Az üzemeltető ezen adatokat, profilokat nem látja, adataihoz nem fér hozzá, csupán a bejelentkezést könnyíti meg a Felhasználónak. 

Hírlevél feliratkozás esetén a Felhasználónak email címét és nevét kell megadnia. Regisztráció nélkül is bárki feliratkozhat hírlevélre és bármikor kérheti a hírlevélről való leiratkozást. 

Véleményezés

A Felhasználónak lehetősége van értékelést készíteni, véleményt írni a webáruház oldalán a termékekről a termék adatlapján. Ekkor csupán név megadása szükséges, e-mail címet nem kell megadni. A vélemény az oldalon megjelenik, publikus és bárki láthatja. Felhasználó itt megadott adatát nem tároljuk, nem használjuk fel. Ha a Felhasználó véleményt ír/értékelést készít, azzal elfogadja és tudomásul veszi a fent leírtakat. 

Technikai adatok

A Felhasználók weboldalon végzett tevékenységéből adódóan technikai információk keletkeznek, melyet csak az üzemeltető lát, ezen adatokat nem szolgáltatja ki, csupán statisztikák készítésének céljából elemzi. Az elemzés célja a vásárlói szokások megismerése, a termék kínálat és a webáruház működésének fejlesztése, bővítése, javítása. Ilyen adatok például a megtekintett termékek, keresőbe beírt fogalmak, kosárba rakott termékek....stb. Regisztrált felhasználó esetén, a felhasználó belépése után az oldalon folytatott tevékenysége esetén e-mail címe alapján felismerhető, ennek célja csupán a személyre szabott ajánlatok megjelenítésének lehetősége, a vásárló számára ideális termékek megjelenítése. Az üzemeltető egyéb adatok alapján nem tudja beazonosítani a Felhasználót. A statisztikai elemzések elkészítése után az üzemeltető törli a keletkezett technikai adatokat.

Kapcsolat, jogorvoslata

Üzemeltető adatai teljeskörűen szerepelnek az Információk menüpont alatt. Ha a Felhasználó úgy véli, hogy az üzemeltető nem megfelelelően kezelte adatait, a megadott elérhetőségeken felveheti a kapcsolatot az üzemeltetővel a probléma orvoslásának céljából. 

Ha a Felhasználó úgy gondolja, hogy az üzemeltető megsértette személyes adatai védelméhez való jogát, a személyes adatok védelméről és közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 2011. évi CXII törvény szerint járhat el.

Vásárló adatainak helyessége

Regisztrácó esetén illetve regisztráció nélküli vásárláskor is szükséges megadnia a Vásárlónak a rendelés teljesítéséhez szükséges adatokat: név, cím, telefonszám, számlázási és szállítási cím, e-mail cím.

Helyes, létező telefonszám megadása kiemelten fontos.

A futárszolgálat a megadott telefonszámon fogja keresni a Vásárlót. Rossz vagy nem létező telefonszám megadása esetén a szállítás/csomagátvétel meghiúsulhat, amiért a Szolgáltató nem vállalja a felelősséget.

 

Helyes, létező e-mail cím megadása kiemelten fontos. 

A Szolgáltató elektronikus számlát (e-számlát) állít ki a rendelésekről online számlázó rendszerben, melyet a megadott e-mail címre küld ki a rendelés teljesítése után. Hibás, nem létező e-mail cím megadása esetén a Szolgáltató nem tudja eljuttatni a számlát a Vásárlónak, illetve esetenként a futárszolgálat csak e-mailben értesíti a Vásárlót a szállításról, így akár a csomagátvétel is meghiúsulhat, ami miatt a Szolgáltató nem vállalja a felelősséget.

Árukereső.hu Megbízható Bolt Program

Jelen webáruház részt vesz a(z) www.arukereso.hu Megbízható Bolt Programjában.

 

A vásárlók e-mail címének tárolására az Árukereső (Online Comparison Shopping Kft. (1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 24868291-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-186759) adatfeldolgozó megbízással rendelkezik a Megbízható Bolt Programhoz kapcsolódó vásárlói elégedettség-felmérés céljából. Az itt történő vásárlások után a vásárló e-mail címe az Árukereső részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az adatfeldolgozásra így továbbított átadott e-mail címet, mint személyes adatot utasításunkra az Online Comparison Shopping Kft. kezeli, megfelelő írásbeli szerződés és adatvédelmi feltételek mellett. 

Az adatok kezelésével és biztonságával kapcsolatban az Árukereső adatvédelmi tájékoztatója ad részletes információt.

Vásárlási tudnivalók
Rendelési útmutató

Eny Ásvány Ékszer - Egyedi kézműves termék

Az ásvány és gyöngy karkötőket egyedi méretre készítem, így a megfelelő méret meghatározása fontos szempont. Le kell mérni a csuklót szorosan (simuljon rá a mérőszalag, de ne szorítsa el a csuklót) és a kapott értékhez hozzá kell adni 1cm-t. Ez az érték lesz a karkötő hossza, így lesz pont jó, csuklóra simuló a karkötő. Aki lazábban szereti és nem zavarja, ha le-föl csúszkál a karkötő a karján, akkor 1,5-2cm-t kell a csuklómérethez hozzáadni. Aki hozzám fordul segítségért, annak én minden esetben a csuklóra simuló kivitelt szoktam ajánlani.

Amennyiben a szükséges méret nem található a termékadatlapon megadott választható méretek között, akkor a rendelés végén a megjegyzés rovatba kell feltüntetni a kívánt méretet.

Bizonyos karkötőknél az egyes méretek esetén kis mértékben változhat a karkötők összeállítása. Ennek oka, hogy nem minden méretben lehet teljesen ugyan olyan formára elkészíteni a karkötőt (gyöngyök száma, sorrendje, kiegészítő elemek). 

A vállalt készítési és csomagfeladási határidő a rendelés leadásától számítva átlagosan 1-3 munkanap. Ezt a határidőt bizonyos esetekben nem tudom tartani (megnövekedett rendelésszám,kiemelt ünnepi időszakok, alapanyag beszerzés csúszása), ezért aki ajándéknak szeretne ékszert rendelni, kérem, hogy időben rendelje meg, hogy biztosan elkészüljön. Kiemelt időszakokban, ünnepek előtt jóval korábban érdemes leadni a rendelést. Ha a rendelés sürgős lenne, napokon belül esedékes, úgy érdemes e-mailben (info@enyasvanyekszer.hu) vagy messenger üzenetben érdeklődni, hogy mikorra tudom vállalni a termék elkészítését. Sok esetben raktáron van a termék elkészítve, így mindenképp érdemes érdeklődni akkor is, ha sürgős a rendelés.

A termékek fizetése előre utalással, online bankkártyás fizetéssel és utánvéttel is lehetséges. 

Amennyiben az utánvétes csomag nem kerül átvételre, a csomag visszaérkezik a feladóhoz. Amennyiben a vásárló megtagadja az átvételt és a csomag visszaérkezik feladóhoz, úgy a szállítási és visszaszállítási költségek a vásárlót terhelik.

 

Vásárlástól való elállás joga

Elállási jog

Minden Vásárlót megillet a vásárlástól való elállás joga.

A rendelés állapotáról folyamatosan tájékoztatjuk a Vásárlót, így, ha meggondolja magát, még időben le tudja mondani a rendelést, mielőtt kiküldenénk neki a csomagot. Amennyiben a csomagot már elküldtük, de a Vásárló mégsem kéri, ki kell tölteni az Elállási nyilatkozatot.

Ha a csomagot már kiküldtük, a Vásárló átvette, majd 14 napon belül mégis visszaküldené, szintén ki kell tölteni az Elállási nyilatkozatot. A termék(ek) árát csak akkor áll módunkban visszatéríteni, amennyiben a termék sértetlenül, használat nyomai nélkül érkezik vissza hozzánk.

Egyedi igény szerint készített termék esetén a Vásárlót NEM illeti meg az elállási jog!

Amennyiben a vásárló nem él elállási jogval, nem mondja le rendelését és az utánvétes csomag nem kerül átvételre, a csomag visszaérkezik a feladóhoz. Amennyiben a vásárló megtagadja az átvételt és a csomag visszaérkezik feladóhoz, úgy a szállítási és visszaszállítási költségek a vásárlót terhelik.

Rendelés újraküldése vásárló kérésére kizárólag előre fizetés után történhet!

 

Termék visszaküldése

Termékek visszaküldése

Ha a Vásárló terméket küld vissza részünkre, azt biztonságos, jól záródó, sérüléstől védő csomagolásban, lehetőleg légpárnás borítékban kell tenni. Visszaküldés módja: Postai ajánlott levél - POSTÁN MARADÓ

Visszaküldés címe:

Tesényi Enikő

PAKS

Barátság út 2.

7030

POSTÁN MARADÓ

Ez a 2. számú posta címe, a levelet POSTÁN MARADÓKÉNT kell feladni.

Utánvétes csomagot/levelet nem áll módunkban átvenni.

A termék visszaküldésének költsége minden esetben a Vásárlót terheli

 

 

Készítői garancia

Készítői garancia minden termékre

Minden termékre garanciát vállalok! Csere, újrakészítés, javítás, pénzvisszatérítés.

 

Feltételek:

Minden Vásárlóm számára biztosítom 1 alkalommal a díjmentes újrakészítést és újraküldést a vásárlástól számított 3 hónapon belül.

A visszaküldés módja (cím, név...) a fent leírtak szerint történhet. A visszaküldés költsége a Vásárlót terheli, de megtérítem, amikor újraküldöm a terméket.

A vásárlástól számított 3 hónap letelte után akkor van lehetőség díjmentesen cserét kérni, ha a terméken keletkezett probléma nem a nem rendeltetésszerű használatból ered. Ilyenkor fényképet kérek a sérült termékről, így megállapítható az ok.

Törött, elszíneződött, kifakult, elszakadt ékszer javítása, cseréje 3 hónap letelte után 1.500 forint/ékszer.

Amennyiben a karkötő elszakadt, van lehetősége a Vásárlónak ékszer damilt kérni, amit díjmentesen postázok részére függetlenül attól, hogy letelt-e a 3 hónap vagy nem. Ha a Vásárló nem szeretné saját maga újrafűzni, úgy a fent leírtak érvényesek. (1.500 Ft)

Pénzvisszatérítés

A Vásárló 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól, a rendelés értéke a termék visszaérkezésétől számítva 1 munkanapon belül visszatérítésre kerül. A termék visszaküldésének költsége a Vásárlót terheli. Gondatlan, nem rendeltetésszerű használatból eredő sérült termék árát nem áll módomban visszatéríteni.

Amennyiben az ékszer nem nyeri el a Vásárló tetszését, 30 napon belül visszaküldheti és visszatérítem az árát, amennyiben az ékszert NEM HASZNÁLTA, használat nyomai, sérülés nem látható rajta. A visszaküldés költsége a Vásárlót terheli.

A 14 napon belüli elállási jog, illetve a 30 napon belüli visszaküldés és pénzvisszatérítés lehetősége kizárólag a webáruházban látható  és megvásárolható "kész" termékekre vonatkozik. Nem vonatkozik az egyedi rendelés alapján készített termékekre, illetve a webáruházban található termék egyéni igény szerint átalakított változatára.

 

 

Termékek használata

Minden ékszerre és kiegészítőre vonatkoznak az alábbi javaslatok, így lesznek tartósak:

 

 • Ne érje őket sok víz, nem ajánlott fürödni bennük (otthon, strandon, fürdőben, gyógyfürdőben sem)!

 • Ne érje őket több órás napfény, nem ajánlott napozni, szoláriumozni bennük!

 • Sportolásnál nem javasolt viselni!

 • Óvni kell a leeséstől, beütődéstől, beakadástól!

 • Használaton kívüli ékszert javasolt zárt helyen tárolni (ékszerdoboz, ajándék szütyő...).

Vannak különösen érzékeny/törékeny ásványok, ezeket az ékszereket még jobban óvni kell.

 • A roppantott hegyikristály rendkívül törékeny, ezért gyermeknek szánt ékszerbe nem javasolt.

 • Minden olyan ásvány és egyéb gyöngy, ami "roppantott", sokkal nagyobb óvatosságot igényel viselés közben.

 • A rózsakvarcot óvni kell a túl sok napfénytől, mert hajlamos nagyon hamar kifakulni, színét elveszíti, törékeny.

 • A lávakő porózus ásvány, könnyen sérül, óvni kell a fizikai behatásoktól, ne érje víz.

Az ásvány ékszerek kizárólag természetes ásványok felhasználásával készülnek, de vannak köztük színezett ásványok. A matt színezett ásványok az első pár használat során halvány színnyomot hagyhatnak a bőrön. 

Hatályba lépés / utolsó módosítás ideje: 2022.09.26.